Over mij

Willeke's story

Willeke dus, 40 winters jong, happily married met Ab en meestal woonachtig in de buurt van Zwolle, waar ik ook ben opgegroeid. (We willen nog wel eens verhuizen, vandaar 'meestal' :)
Momenteel is thuis tijdelijk in Nunspeet.

Ik geniet enorm van fijne ontmoetingen met lieve vrienden en familie, liefst met een wijntje in de hand en een vuurtje om in te staren.

En ook zon, reizen, kaarsjes, humor, terrasjes & pubs, onze camper, sterren, planten en luchtballonnen maken m'n leven toch echt een stukje mooier!


Willeke at work

In 2013 heb ik de opleiding tot Vakfotograaf aan de Nederlandse Fotovakschool in Apeldoorn afgerond en ben ik, na allerlei hele verschillende banen te hebben gehad, sinds 2020 fulltime zelfstandig fotograaf.


And I love it! Het werk, de vrijheid, zoveel fijne ontmoetingen met heel verschillende mensen, ieder met hun eigen verhaal.

Soms lekker luchtig en de hele shoot lachen geblazen, soms heel heftig of met een lading. Elke shoot is anders, maar, daardoor juist ook, keer op keer weer boeiend, vind ik.


En vervolgens geniet ik er van om lekker thuis in alle rust, met een relaxt muziekje op de achtergrond - altijd met muziek, de beelden uit te zoeken en jullie verhaal op z'n mooist klaar te maken voor jullie.

Ik streef er naar om altijd mijn eigen stijl in de foto's terug te laten komen. En dan niet alleen door mijn edit, maar ook door de manier waarop ik jullie vast leg.


Want iedereen is uniek en mooi op zijn/haar eigen manier. Zo probeer ik dan ook naar iedereen te kijken die ik voor mijn lens mag krijgen. Jouw unieke persoonlijkheid, de interactie en dynamiek in jullie gezin of de pure liefde tussen jou en je lief in beeld vangen, dat vind ik de mooiste uitdaging van dit werk.


Natuurlijk geef ik tijdens de shoot aanwijzingen of kleine opdrachtjes om jullie op je gemak te stellen. En om te zorgen dat jullie mij misschien zelfs even vergeten en gewoon lekker genieten van elkaar. Want hoe jullie zijn wanneer je even niet op die camera let, dat zijn die echte momenten waar ik zo van hou.

Als ik mijn klanten mag geloven ben ik de rust zelve en heb ik een eindeloos geduld. Wanneer ik aan het werk ben is dit inderdaad wel waar en laat ik me niet zo snel gek maken.

Maar als ik in het 'gewone leven' iets in m'n kop krijg en graag wil, wil ik dat ook gewoon nú, hoor! Weg geduld haha...


Ik ben tijdens fotoshoots geen stuiterende entertainer, maar vooral een rustige observeerder die de hele tijd 'aan' staat.


Kijk dus niet raar op als ik tijdens de shoot ineens bij je weg loop, naar de grond, in de struiken of achter een muurtje duik of spontaan iets bedenk en door je heen ga praten, want dan zie ik waarschijnlijk iets leuks/moois gebeuren of het licht mooi vallen oid, oftewel: een beeld dat ik gewoon even móet vangen. Just so you know! ;)

Each photograph is a story

captured in a single moment

Volg mij op Instagram
@willekenoortfotografie

Zodra je een fotoshoot boekt ga je akkoord met mijn Algemene Voorwaarden.